FAQ Support Your Salon (Hairdressers)

Wat is Support Your Salon?
Support Your Salon is een platform om de kappersbranche te helpen gedurende de coronacrisis. Het project is geïnitieerd door het Nederlandse haarverzorgingsbedrijf, Keune Haircosmetics. Alle salons in Nederland kunnen zich aanmelden bij dit platform en kunnen zo starten met het verkopen van waardebonnen voor een salonbehandeling of haarproducten die later worden afgenomen. Op deze manier is de salon geholpen met wat extra inkomsten in deze tijden waarin een groot deel van de omzet wegvalt door (gedeeltelijke) sluiting. Consumenten kunnen de waardebonnen verzilveren zodra de salons weer volledig opengaan.

Voor wie is Support Your Salon?
Support Your Salon is in het leven geroepen om ondernemers met een kapperszaak te helpen. Het platform laat kapsalons aansluiten zodat er extra omzet gegenereerd kan worden voor hun zaak. Support Your Salon is voor consumenten die de kappersbranche willen o Dndersteunen in deze moeilijke tijden.

Hoe werkt Support Your Salon?
Consumenten kunnen een waardebon aanschaffen voor een kappersbehandeling of haarproducten. Via www.supportyoursalon.com kunnen zij hun favoriete salon selecteren. Als de salon er niet tussen staat kunnen zij de salon een berichtje sturen met aanvraag tot deelname. Een waardebon heeft een waarde van €25,-, €50,- €100,- of een bedrag naar keuze. De waardebon kan verzilverd worden als de salons de deuren weer volledig openen. De inkomsten van de waardebon worden eenmaal per week aan de salon uitgekeerd zodat er toch inkomsten zijn.

Hoe ziet mijn deelname aan Support Your Salon eruit?
Via onze website www.supportyoursalon.com kan jij je als kapsalon gratis aanmelden. Na aanmelding ontvang je een e-mail met daarin een link naar een eigen account. Vanaf nu kan je zoveel mogelijk reclame maken en consumenten enthousiasmeren om een waardebon te kopen. In je account kan je vervolgens bijhouden hoeveel waardebonnen er al zijn verkocht en wat de totale waarde is. In je account vind je ook een duidelijk overzicht van alle verkochte waardebonnen en de bijbehorende klanten, zodat je bij de afspraak goed kan controleren of de klant daadwerkelijk een waardebon bij jouw salon heeft gekocht.

Hoe ontvang ik het bedrag van de verkochte waardebonnen?
Eenmaal per week maken wij de bedragen, die bij ons zijn binnengekomen, over naar de desbetreffende salons. Dit doen wij op het rekeningnummer dat is opgegeven bij aanmelding. Het bedrag van de waardebon minus €0,29 transactiekosten worden overgemaakt.

Is het platform geheel veilig?
Ja, Support Your Salons is ontwikkeld door Reyez! Digital Kings. Zij werken volgens de officiële privacywetgeving. Wij gaan zorgvuldig om met alle persoonsgegevens. Meer informatie is ook te vinden in onze privacyverklaring op de website.

Kan ik zien welke salons zich nog meer hebben aangemeld?
Support Your Salon is live vanaf 23 maart 2020. Alle aangesloten kapsalons vind je op de website www.supportyoursalon.com/salons. Ook kan je de zoekfunctie gebruiken om naar bepaalde salons te zoeken.

Kan ik me ook weer uitschrijven als kapsalon?
Ja, je kunt je op elk moment uitschrijven als kapsalon, er zit geen contract aan verbonden. Neem om je uit te schrijven contact op via netherlands@supportyoursalon.com

Hoe lang duurt het voordat mijn salon online staat, nadat ik mij heb aangemeld?
Zodra je bent aangemeld voegen wij jouw salon toe aan het platform. Dit doen wij binnen 24 uur.

Gelden de gekochte waardebonnen als omzet en heeft dit invloed op de overheidsmaatregelen rondom omzetderving?
Een uitgegeven waardebon wordt niet gezien als omzet. Wel dien je als ondernemer boekhoudkundig een verplichting op te nemen voor het geld dat je ontvangt van de bonnen. Deze verplichting wordt pas omzet wanneer de bon verzilverd wordt en de behandeling of haarproducten daadwerkelijk wordt afgenomen.

Krijg ik de klantgegevens te zien als er een waardebon is aangeschaft?
Helaas kunnen wij niet alle gegevens van de klant delen in verband met de privacy wetgeving. Wel kan je in jouw account zien welke klant een waardebon heeft aangeschaft.

Komt het probleem dan niet in een later stadium alsnog terug?
Indien er veel consumenten een waardebon voor jouw zaak aanschaffen, betekent dat inderdaad dat zij deze op een later moment zullen verzilveren. Deze consumenten zullen dit echter niet allemaal tegelijk doen en wellicht meer besteden dan het bedrag van de waardebon. Support Your Salon is met name een initiatief om liefhebbers sneller naar de kappersbranche te trekken zodra dit weer mogelijk is. De waardebon is bovendien een jaar geldig dus je hebt zelf ook invloed in de verspreiding van de afspraken met waardebon.

Als ik de e-mail gebruik met login gegevens krijg ik op de site te zien ‘geen toegang, je bent niet gemachtigd deze pagina te bezoeken’.
Wij proberen zo snel mogelijk alle aanmeldingen te controleren en vervolgens te accepteren. Echter zijn wij wel genoodzaakt een dergelijke check te voeren om fraude te voorkomen.

In mijn account zie ik ‘verzilveren’ staan bij de waardebon, wanneer gebruik ik dat?
Dit gebruik je alleen als de waardebon ingeleverd wordt. Hiermee kun je bijhouden welke waardebonnen zijn verzilverd en welke nog niet.

FAQ Support Your Salon (Consumers)

Wat is Support Your Salon?
Support Your Salon is een platform, geïnitieerd door Keune Haircosmetics, om de kappersbranche te helpen gedurende de coronacrisis. Alle salons in Nederland kunnen zich aanmelden bij dit platform en kunnen zo starten met het verkopen van waardebonnen voor een salonbehandeling of haarproducten die je later afneemt. Op deze manier is de salon geholpen met wat extra inkomsten in deze tijden waarin een groot deel van de omzet wegvalt door (gedeeltelijke) sluiting. Jij kan dus nu jouw favoriete salon ondersteunen. Doe je mee?

Hoe werkt Support Your Salon?
Ga naar www.supportyoursalon.com. Je kan nu jouw favoriete salon selecteren. Je kan een waardebon aanschaffen van €25,-, €50,- of €100,-. Ook kan je een waardebon aanschaffen voor een bedrag naar keuze. Na de betaling via Ideal ontvang jij jouw waardebon per e-mail. Deze kan je vervolgens verzilveren bij de salon op het moment dat deze weer haar deuren opent. De inkomsten worden eenmaal per week volledig aan de salon uitgekeerd. Mocht jouw favoriete salon er niet tussen staan, stuur ze dan via de website een berichtje en vraag of zij zich willen aanmelden.

Tot wanneer kan ik mijn waardebon verzilveren?
De waardebon is een jaar geldig na datum uitgifte. De geldigheidsdatum staat genoteerd op de waardebon.

Kan ik mijn waardebon annuleren?
Gekochte waardebonnen kunnen niet geannuleerd worden.

Wie staat er garant mocht een kapsalon failliet gaan terwijl ik een waardebon heb gekocht voor die zaak?
We hopen natuurlijk niet dat dit gebeurt. Mocht dit wel het geval zijn vragen wij je om contact op te nemen met de helpdesk van Support Your Salon. Wij zullen dan samen een geschikte salon uitzoeken om alsnog je waardebon te verzilveren.

Hoe ontvang ik de waardebon na mijn aankoop?
Als je jouw betaling via Ideal hebt bevestigd ontvang jij jouw waardebon op het opgegeven e-mailadres. De waardebon bevat een unieke code, deze kun je laten zien bij de salon.

Ik heb geen waardebon ontvangen, wat moet ik doen?
Vervelend dat je niets hebt ontvangen! Neem contact op met onze Support Your Salon Heldesk. E: info@supportyoursalon.com | T: +31 (0)35 601 6161

Kan ik mijn waardebon ook gedeeltelijk verzilveren?
Ja, in vele gevallen is dit mogelijk. Overleg altijd met de desbetreffende salon hoe de verzilvering eruit komt te zien.

Ik wil graag een waardebon cadeau doen, kan dit?
Ja dat kan en het is ook een erg leuk cadeau om te geven. Volg het normale bestelproces, zodra je de waardebon in jouw mailbox hebt ontvangen, kan je hem doorsturen naar degene aan wie je het cadeau wilt doen.

Krijgt de kapper het volledige bedrag gestort of gaan er kosten vanaf?
Dit platform is volledig gebouwd om de kapper te ondersteunen. Dat betekent dan ook dat de inkomsten direct naar de kapper gaan. Alleen de transactiekosten van de betaling worden in mindering gebracht. Er gaat dus geen fee of commissie vanaf, alleen de kosten van de iDEAL transactie worden verrekend.

Op welke manier kan ik de voucher betalen?
Je kunt jouw waardebon aankopen via iDEAL.